Jak pobrać nieużywane aplikacje w systemie iOS 11 i zaoszczędzić miejsce na dysku

<

Wszystko, co musisz wiedzieć o pracy nowej funkcji iOS, pomagając zwolnić miejsce na urządzeniu.

Przydatne ustawienie do oszczędzania miejsca na dysku zostanie docenione przez właścicieli urządzeń 16 GB i wszystkich tych, którzy aktywnie korzystają z iPhone'a lub iPada. Dzięki temu znienawidzone powiadomienia o braku wolnego miejsca pojawią się znacznie rzadziej.

Jak można się domyślić z nazwy funkcji, działa całkiem prosto. Jego istotą jest uwalnianie przestrzeni poprzez usuwanie aplikacji, których nie używasz od dłuższego czasu i które zajmują cenne gigabajty. Oto, jak włączyć rozładowanie nieużywanych aplikacji.

  1. Otwórz ustawienia.
  2. Przejdź do "iTunes i App Store".
  3. Znajdź rozładowanie nieużywanego przełącznika i włącz go.

Jeśli na iPhonie lub iPadzie brakuje wolnego miejsca, natychmiast po włączeniu funkcji aplikacji, która nie była otwarta przez dłuższy czas, zostanie usunięta. W tym samym czasie ikona aplikacji z odpowiednim znacznikiem pozostanie na pulpicie, a wszystkie dane, w tym zapisy i różne ustawienia, zostaną zapisane na urządzeniu i zostaną uwzględnione w kopii zapasowej.

Tak więc, jeśli to konieczne, ponownie zainstalować aplikację, przywracając ją do pierwotnego stanu, nie jest trudne. Możesz dalej przekazywać opuszczoną grę lub pracować nad projektem w Garage Band, na który nie było czasu.

Korzystanie z tej funkcji jest jednym z głównych zaleceń dotyczących zwolnienia miejsca, wraz z dołączeniem biblioteki iCloud do nowego menu pamięci iPhone'a, które zawiera statystyki dotyczące używanej przestrzeni dyskowej. Jeśli ją włączysz, system natychmiast pokaże, ile miejsca zwolnisz.

Zalecamy także umożliwienie rozładowania nieużywanych aplikacji wszystkim, a zwłaszcza właścicielom urządzeń z systemem iOS o pojemności 16 i 32 GB.

<

Popularne Wiadomości